Радови на унапређењу енергетске ефикасности у школи Радоје Домановић

У циљу енергетске ефикасности, локална самоуправа је у сарадњи са Министарством енергетике обезбедила 30 милиона динара за радове у Основној школи „Радоје Домановић“.

Радови се интензивно обављају у фискултурној сали, већина прозора је замењена, а у плану је и постављање лед расвете и реконструкција система за даљинско грејање.

Послови се одвијају по предвиђеном плану, па се завршетак радова очекује до краја јуна.

Основна школа „Радоје Домановић“ задужбина је великог крагујевачког донатора Милована Гушића.

Једна је од већих основних школа у граду и заузима простор од око седам хиљада метара квадратних.

Наставу у овој школи похађа више од 870 ученика.

Како би се унапредили услови учења и рада у школи обезбеђено је 30 милиона динара. Од тог износа 30 одсто обезбеђено је из градске касе, док је 70 процената финасијских средстава обезбедило Министарство енергетике.

До недавно, старији разреди су, због пандемије корона вируса, наставу похађали онлајн, а након њиховог повратка, школа је опет пуна ученика.

Ипак, настава се одвија уобичајено, без обзира што су радови на уређењу у току.

У циљу енергетске ефикасности, биће потпуно замењена дотрајала дрвена столарија, обновљена фискултурна сала, адаптирани кабинети и учионице, постављена нова лед расвета.

Осим тога ће, у циљу економичнијег и ефикаснијег грејања школе, бити замењени термо-регулациони вентили, па ће током грејне сезоне температура ваздуха у школској згради бити константна.

Рок за завршетак радова планиран је до краја јуна, а ученици ове школе ће почетак наредне школске године дочекати у знатно бољим условима за учење и рад.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *