Радови настали у оквиру креативне радионице у хуманитарне сврхе

Ученици Прве крагујевачке гимназије сваке године имају могућност да одаберу један изборни предмет.

Они који су се одлучили за уметност и дизајн су од рециклираног материјала направили лутке и друге украсне предмете које ће поклонити деци којима су најпотребнији.

Ово су ученици Прве крагујевачке гимназије који су као изборни предмет одабрали уметност и дизајн.

Полазници креативне радионице кроз рад са рециклираним материјалима усавршавају разне технике израде луткица и украсних предмета.

У веселој атмосфери израђују новогодишње аранжмане од вештачког материјала, а осим хуманитарног, ова радионица има и еколошки карактер, јер се предмети праве од пластичних чаша и старих тканина.

За крагујевачке гимназијалце, лреативна радионица је и прилика да се опробају у бројним уметничким техникама, али и да открију скривене таленте.

Ученици Прве крагујевачке гимназије планирају да радове израђене у оквиру креативне радионице, поклоне у хуманитарне сврхе онима којима су најпотребнији.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.