Радови у склопу оперативног плана за одбрану од поплава

На седници Скупштине града усвојен је Оперативни план одбране од поплава на територији Крагујевца за воде другог реда, којим су дефинисана критична места као и неопходне мере за њихово решавање.

Град је за ове намене издвојио око 5 милиона динара.

Оперативни план одбране од поплава на територији Крагујевца за 2020. годину између осталог предвиђа уређење корита Ждраљице, Козујевачког потока и реке Угљешнице, као и пројектовање и уређење Бресничког потока.

Град је за ове намене издвојио пет милиона динара, с тим што је опредељено и додатних 600 хиљада динара за пројектовање уређења Бресничког потока.

Посебна пажња посвећује се критичним тачкама у граду, а једна од тих је и Бреснички поток у Илиној води, такозвана Лекина бара.

Средства ће бити утрошена за чишћење и уређење дела Бресничког потока, Ждраљичке реке као и чишћење дела Козујевачког потока на критичним тачкама и то посебно на главној магистрали, приликом улива у реку Лепеницу.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *