Расписан јавни позив за остваривање подстицаја за набавку нових трактора

Управа за аграрна плаћања Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде објавила је правилник о подстицајима за инвестиције у пољопривредним газдинствима за набавку нових трактора.

За подношење захтева и остваривање права на подстицаје и инвестиције расписан је Јавни позив.

Право на подстицаје имају грађани који су уписани у Регистар пољопривредних газдинстава. Документацију и пријаву пољопривредници могу да доставе до 29. маја.

Подстицаји се утврђују у износу од 50 процената од вредности реализоване инвестиције, умањене за износ средстава на име пореза на додату вредност, односно у износу од 65 посто од ове вредности.

Највиши укупан износ подстицаја који корисник може да оствари за једну календарску годину је 800 хиљада динара.

Дотрајала пољопривредна механизација, која је стара и неколико деценија у домаћинствима широм Србије, онемогућава ефикаснији рад у пољопривреди.

Држава је препознала овај проблем, а како кажу надлежни, интересовање за набавку нових трактора је велико.

Пољопривредници који желе да поднесу захтев за остваривање права на подстицаје, у обавези су да припреме документацију која мора да буде издата у периоду од 1. јануара до подношења захтева, а крајњи рок је 29. мај.

У Обављању пољопривредне производње механизација има немерљив значај.

Набавка нових трактора омогућиће пољопривредницима ефикаснији и бржи рад. Најзаинтересованији су воћари и пољопривредници који се баве ратарством и сточарством.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *