Расписан кокурс за пројекте цркава и верских заједница

Град Крагујевац објавио је Јавни конкурс за финансирање и суфинансирање пројеката за организације и заједнице у области вера на територији Крагујевца за 2021. годину.

Средства за реализацију у износу од седам милиона динара планирана су Одлуком о буџету града Крагујевца за ову годину, а распоређена су Програмом распореда средстава за финансирање пројеката од јавног интереса за град Крагујевац.

Право на подношење пријаве, као и право на добијање и коришћење средстава по Конкурсу имају цркве и верске заједнице, верске организације, као и верске институције које су регистроване у складу са Законом о црквама и верским заједницама.

Предлози пројеката верских заједница морају да се односе на приоритетне области – унапређење верске слободе, просвете, културе.

Помоћник градоначелника задужен за верске заједнице, Мирко Чикириз, позвао је заинтересоване да се пијаве за буџетска средства у складу са законским одредбама.

Ипак, за многе грађане је непознаница колико верских конфесија има у граду.

Верске заједнице, цркве, организације и институције које планирају да аплицирају за буџетска средства морају потребну документацију да доставе у три примерка у једној коверти.

Сви подаци могу се преузети на званичној интернет страници Града Крагујевца или у Градској управи за друштвене делатности и послове са грађанима.

Конкурс је отворен 30 дана, а завршава се 12. марта 2021. године.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *