Расписан конкурс за привредне субјекте за учешће у енергетској санацији

Град Крагујевац расписао је јавни позив за учешће привредних субјеката у спровођењу мера енергетске санације породичних кућа и станова.

Конкурс се спроводи у оквиру пројекта “Чиста енергија и енергетска ефикасност за грађане у Србији“ и односи се само на привредне субјекте.

Циљ спровођења мера енергетске санације породичних кућа и станова је унапређење енергетске ефикасности у стамбеном сектору и повећано коришћење обновљивих извора енергије у домаћинствима.

Конкурс је расписан за привредне субјекте који се баве производњом и уградњом соларних панела и колектора, столарије, котлова на гас и пелет, као и уградњом изолације.

Домаћинства која испуњавају услове за доделу средстава на основу Јавног позива за финансирање мера енергетске санације кућа и станова за 2023. годину могу набавити добра или услуге искључиво од привредних субјеката изабраних путем јавног позива, који ће трајати до утрошка финансијских средстава намењених за реализацију пројекта.

Позив је отвореног типа и након прихватања првих пријава привредних субјеката биће расписан јавни позив за грађане.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *