Размена искустава са Дубровником о коришћењу средстава приступних фондова ЕУ

Размена искустава о коришћењу средстава приступних фондова Европске уније, била је тема састанка Бориса Ковачевића, помоћника градоначелника Крагујевца са међународну сарадњу са председником Градског већа Дубровника и директором Студентског центра Марком Потребицом.

Ковачевић борави у Дубровнику са крагујевачким ватерполистима, који су у овом граду учествовали на завршном полуфиналном турниру Регионалне ватероло лиге.

Теме састанка биле су функционисање, положај, потенцијали и могућности за успостављање сарадње Дубровника и Крагујевца.

Посебан акценат стављен је на искуства које овај хрватски град има у коришћењу новчаних средстава из фондова Европске уније, имајући у виду да је Дубровачка жупанија прва у привлачењу инвестиција из ових фондова.   

Током посете Дубровнику, Ковачевић је обишао новоизграђени Студентки дом, чија је изградња која је коштала око 30 милиона евра највећим делом финансирана средствима из фондова Европске уније.

Током боравка у Хрватској крагујевачка делегација посетиће и Пулу, још један од градова са којим је Крагујевац некада сарађивао.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.