Зимска бајка у Шумарицама

Да снежне падавине нису увек само узрок проблема у саобраћају, доказују слике из крагујевачких Шумарица, где се данас окупио велики број најмлађих суграђана, који су желели да последњи дан зимског распуста искористе за уживање у зимској идили.

Почетак другог полугодишта у школи често обележава актуелна тема на часовима српског језика „Како сам провео зимски распуст“.

Једну од могућих инспирација за писање састава, школарци су пронашли у зимској идили једног од најлепших окружења погодних за стварање зимских чаролија.

Свака згодна падина прекривена снегом  искоришћена је у ту сврху.

Ни температура која је зашла у минус није представљала препреку.

Санкање, клизање, спуштање клиском, грудвање, прављење Снешка, само су део активности идеалних за испуњење снежног, недељног поподнева.

Поједини родитељи су били корисни асистенти својој деци у реализацији  игара на снегу, неки су се присећали детињства, док су се други, уз необавезно ћаскање, присећали обавеза које им доноси почетак другог полугодушта.

Извештава новинар РТК Милица Раденковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *