Разнобојни контејнери – корак ка успешнијој рециклажи

Јавно комунално предузеће „Шумадија” Крагујевац је, у сарадњи са компанијом „Секопак“, почело са постављањем 140 пластичних контејнера за раздвајање секундарних сировина, на 60 локација у граду.

У овом предузећу се надају да ће грађани променити навике и више пажње посветити селекцији отпада.

Контејнери се разликују по боји поклопаца: плави за папир и картонску амбалажу, жути за пластичну амбалажу и лименке и црвени за стаклену амбалажу.

Сви контејнери ће бити постављени у наредних неколико дана.

Контејнери се постављају у центру града, деловима насеља: Аеродром, Ердоглија, Багремар и Централна радионица, у Вашаришту и доњем делу Косовске улице.

Како наводе из овог предузећа, на тим местима су стајали жичани контејнери, који су замењени новим, пластичним.

У наредном периоду ће, кажу у ЈКП „Шумадија“, бити набављена нова количина, како би на што више локација грађани раздвајали отпад.

Додају и, да од грађана очекују да промене навике у одлагању отпада.

Из градског комуналног предузећа „Шумадија“ апелују да грађани контејнере користе у складу са препорукама и да у њих не бацају комунални отпад.

Овако одвојене секундарне сировине иду директно у Рециклажни центар и не завршавају на депонији, где се не могу разградити.

Извештава новинарка Јелена Јовановић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *