Развој спорта у Крагујевцу од 2021. до 2024. године

Школски, квалитетни, врхунски и рекреативни спорт, чиниће основу Програма развоја спорта у Крагујевцу у периоду од 2021. до 2024. године.

Овим документом, чија ће израда почети након формирања посебне Радне групе која ће бити задужена за тај посао, биће обухваћена и спортска инфраструктура, односно изградња, одржавање и опремање спортских објеката на територији града.

Недостатак регрутне базе, која се формира међу децом основношколског узраста, једна је од препрека у развоју спорта. Због тога је локална самоуправа одлучила да посебну пажњу у наредне четири године посвети школском спорту и мотивисању најмлађих да се окрену здравим стиловима живота.

Осим школског, основу Програма развоја спорта у Крагујевцу у периоду од 2021. до 2024. године, чиниће квалитетни, врхунски и рекреативни спорт. Овим документом биће обухваћена и спортска инфраструктура, односно изградња, одржавање и опремање спортских објеката на територији града.

Циљ израде овог документа, која ће почети након формирања посебне Радне групе која ће бити задужена за тај посао, између осталог је и пружање подршке организацијама у области спорта које делују на територији града у реализацији њихових програма.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.