Редовно заседање локалног парламента 13. септембра

Председник Скупштине града Мирослав Петрашиновић је, након летње паузе, прво редовно јесење заседање градског парламента заказао за петак, 13. септембар.

Једна од најважнијих тачака 27. редовне седнице Скупштине града је измена Одлуке о оснивању Слободне зоне Шумадија, којим ће њена површина бити увећана за још пет хектара, и износиће 10 хектара.

Одборници ће, имеђу осталог, разматрати и предлог одлуке о боравишној такси, предлог одлуке о преузиамњу и вршењу оснивачких права над Спортским привредним друштвом „Женски кошаркашки клуб Раднички“ д.о.о. и предлог одлуке о конверзији потраживања града Крагујевца у трајни улог у капиталу „Симпа“ из Врања.

На дневном реду ће се, између осталог, наћи и предлози одлука о измени статута појединих грдаских предузећа и установа.

Уколико одборници прихвате измену Одлуке о оснивању, површина Слободне зона Шумадија биће дуплирана.

Образлажући овј предлог, председник Скупштине града Мирослав Петрашиновић је рекао да је намера локалне самоуправе да у Крагујевац дође још страних инвеститора, попут Јанг Фенга који ће средином новембра у Крагујевцу почети са производњом у новом производом погону.

На основу усклађивања са важећим законским прописима, предложено је да боравишна такса за боравак у Крагујевцу износи 100 динара, а одборници ће разматрати и предлог одлуке о конверзији потраживања града у трани улог у капиталу „Симпо“ АД Врање.

На дневном реду наћи ће се, између осталог, и предлози одлука о усвајању статусних промена, финансијских извештаја и промена финансијских планова за пар правних лица чији је оснивач град.

Петрашиновић додаје да се кроз допуну материјала очекује да стигну планови детаљне регулације, док се у оквиру тачке избора, именовања, постављења и разрешења очекују промене у саставу управних одбора установа културе.

Директан пренос седнице Скупштине града можете пратити на програму Телевизије Крагујевац и на Д3 платформи – канал 405, од 9 часова.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *