Рехабилитација тротоара у Косовској улици

Раскопани тротоари и задржавање воде после кише, дугогодишњи су проблеми становника Косовске улице који живе у близини Политехничке школе.

Незадовољни грађани обраћали су се нашој редакцији и интересовали да ли ће и када проблем бити решен.

Град је у међувремену предузећу за санацију тротоара и улица поверио посао да се санира овај комунални проблем.
Предузеће “Узор ДОО” у Косовској улици изводи радове на рехабилитацији тротоара, у дужини од 250 метара. Укупна вредност инвестирања је милион и двеста хиљада динара.

Станари Косовске улице суочени су са комуналним проблемом већ 15 година. Њихово незадовољство потиче од 2004. године када су, по свој прилици неквалитетно одрађени радови на реконструкцији ове изузетно прометне градксе улице, наводи Александар Радојичић један од житеља Косовске улице.

Највећи проблем је како каже, кретање пешака, јер су тротоари раскопани, а поред тога, ту се налазе и контејнери, који додатно отежавају пролаз.

Пешаци морају онда да се крећу коловозом што је небезбедно. Косовска улица је на свакодневном путу великог броја ученика, што основаца, што средњошколаца.

У Градској управи потврђено нам је да су у току радови на санацији Косовске улице.Предузеће “Узор ДОО” изводи радове на рехабилитацији тротоара у дужини од 250 метара, и по њиховим речима радови ће бити завршени до краја наредне недеље.

Косовска улица има проблем од 2004.године. Отежавајућа околност је што је ова улица најнижа у граду, па се практично сва вода слива из Пиваре.

Мере на санирању овог проблема су предузете. Град Крагујевац је у ове радове уложио милион и двеста хиљада динара.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *