Реконструкција дечијих игралишта се наставља и у 2020. а у плану је и изградња нових

У сектору за одрживи и равномерни развој града, 2019. годину обележила је реконструкција дечјих игралишта на територији града Крагујевца, изјавила је помоћник градоначелника Јасмина Предојевић Симовић и додала да је интензивна била и сарадња локалне смаоуправе са удружењима.

Реконструкција простора за забаву најмлађих се наставља, а у плану је и изградња нових.

Локална самоуправа може се похвалити добром сарадњом са свим организацијама цивилног друштва на територији града Крагујевца.

Тренутно постоји око 600 регистрованих удружења у АПР-у, међутим, нису сва активна.

Циљ града је да се ова удружења активирају, јављају се на конкурсе које расписује локална самоуправа и баве се волонтерским радом.

Активна удружења имају партнерски однос са градом што говоре и бројни резултати.

Локална самоуправа ради и на реконструкцији дечијих игралишта имајући у виду чињеницу да је велики број њих био у лошем стању.

Формирана је комисија која је утврдила у каквом су стању игралишта, а потом је расписан тендер на коме је за извођача радова изабрана Шумадија, некадашња заштитна радионица која запошљава и особе са инвалидитетом.

Након што су замењени оштећени делови, прешло се на другу фазу, која подразумева прилагођавање игралишта Правилнику о безбедности дечијих игралишта Европске уније.

У локалној самоуправи наводе да ће бити изграђено ново игралиште у улици Ибарских рудара у Љубиним ливадама по стандардима које захтева Правилник о безбедности дечијих игралишта.

Радови на реконструкцији постојећих се настављају, а циљ је да сва игралишта за најмлађе на територији града буду обновљена.

Извештава новинарка РТК Јелена Јовановић.,

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *