Екипа Новог Милановца победила у финалу Шумадијских зимских игара

Манифестација Шумадијске зимске игре-Сусрећу се села Шумадије, током новембра и децембра оганизоване су под слоганом „Шумадија-српско благо“.

Ове године, учествовало је 16 села. Финално вече организовано је у Горњој Сабанти. Финалисти су били из Ресника, Новог Милановца, Груже и Драгобраће.

Манифестацију организује агенција за маркетинг „ВА“ под покровитељством града Крагујевца.

Једанаеста по реду манифестација, организована је током новембра и децембра под слоганом „Шумадија-српско благо“.

Mештани са сеоског подручја, који током хладних дана немају много посла на њивама, на овај начин испуњавају зимске дане.

Ове године, организатор уводи мале измене, све у духу традиције. Ревијалном делу пружен је већи прoстор.

Такмичари су традиционално одмерили снаге у знању и вештинама.

У једанаестој сезони, учествовало је 16 села са подручја Шумадијског округа.

Учесници Шумадијских зимских игара били су на висини задатка. Стари занати, традиција, и све што чини Шумадију препознатљивом, доведено је на сцену.

И следеће године, како организатори најављују, игре ће остати у духу шумадијског села, али са новинама које до сада нису виђене на традиционалној манифестацији.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.