Реконструкција комуналне инфраструктуре без летње паузе

Готово сви пројекти са којима је град Крагујевац конкурисао за новац при фондовима Европске уније и Владе Републике Србије су одобрени.

Од септембра до краја године требало би да буду приведени крају радови на комуналном опремању широм Крагујевца, док се изградња потпуно нових пројеката, попут надземне јавне гараже и кружног тока Мала вага очекује.

Реконструишу се игралишта, главна кухиња Предшколске установе, обданишта, у плану је уређење језера Бубањ.

За изградњу улица и путева из градског буџета је опредељено 700 милиона динара, а 400 милиона динара само за асфалтирање приградских улица.

Санација три моста у граду и повезивање старе и нове индустријске зоне значајно ће побољшати квалитет живота грађана који живе у насељу Илина Вода.

Повезујући леву и десну обалу Лепенице, Крагујевац поседује низ мостова. Заједнички именитељ већине постојећих је да су сви времешни.

Данас Фијатов мост, некада Заставин, користе и запослени и фабрика. Нико не зна поуздано колико је током неколико деценија Застава превезла возила која су се транспортовала из крагујевачке фабрике.

Његов нешто даљи сусед, односно Камени мост код Пролећа кафане стасао је за реконструкцију. Дотрајао и оронуо чека на радове.

Између њих, позната Ћифтина ћуприја привукла је пажњу Крагујевчана када је почела санација.

Од почетка лета ради се интезивно на изградњи комуналне инфраструктуре поред паркинга некадашње фабрике „22. децембар“, данас фабрике Гома лајн.

У радове који ће решити дугогодишње проблеме и предузећа и грађана Европска унија определила је 633 хиљаде евра. Град Крагујевац учествује са 126 хиљада евра.

Град Крагујевац решиће велики проблем који су имали извозно оријентисани привредници, у некадашњој Индустријској зони, али и житељи дела насеља Илина Вода.

Сада ће неколико предузећа имати адекватну комуналну инфраструктуру, а повезаће се старе и нове локације у индустријској зони са ауто путем.

У локалној администрацији тврде да Град активно аплицира на свим конкурсима које расписује Европска унија преко својих фондова и програма. На 95 посто конкурса Крагујевац је добио средства.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *