Рекордна посета на отварању изложбе „Старс“ Бранислава Брајана Рашића

Отварање изложбе фотографија Бранислава Брајана Рашића – „Старс“ у галерији „Ђура Јакшић“ синоћ је обележено рекордном посетом.

Изложбе Рашићевих фотографија одржане су у бројним светским музејима и галеријама, а у Србији свака поставка на којима су овековечене звезде попут групе Ролинг Стоунс, Дејвида Боувија, чији је Рашић био и званични фотограф привлаче велику пажњу.

Поред њих, у Крагујевцу изложене су и фотографије Стинга, Френка Синатре, Тине Тарнер, Бруса Спринстина, али и групе Смак које је забележио објективом Брајан Рашић.  

У зениту популарности рок музике, бендова и извођача, у време када је овај музички правац  добијао обрисе и постављао стандарде концертне идустрије једини Југословен осамдесетих година, Бранислав Брајан Рашић од 1979. године гради подједнако звездану каријеру.

Званични фотограф  Дејвида Боувија и Ролинг Стоунса.

Деценијама Бранислав Брајан Рашић живи у Лондону. Србију, па и Крагујевац, тек сада упознаје.

Омаж граду у коме је његова рођака предавала у Првој крагујевачкој гимназији, на изложби су две фотографије групе Смак са којима се још од промоције албума „Црна дама“ дружио.

Фотографије Брајана Рашића освајале су публику и подједнако одушевљавале и тинејџере и студенте и професоре, раднике, председнике држава, политичаре.

После Београда и Зрењанина и Крагуејвац је један од градова који је довео звезду светског ранга.

Бранислав Брајан Рашић је фотографисао више од осам хиљада концерата.

Ангажовали су га поред домаћих и најугледнији планетарни музички часописи, а његова дела ексклузивно представља водећа светска агенција Getty Images.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *