Планинарење и алпинизам као допринос у ванредним ситуацијама

У циљу промоције планинарења и алпинизма као и реакције у случају ванредних ситуација, чланови Планинарско еколошког клуба Гора извели су показну вежбу на згради Градске управе.

У акцији је учествовао и члан Градског већа за спорт, Предраг Стевовић.

Пролазници који су се задесили испред зграде Градске управе имали су прилику да присуствују несвакидашњој спортској акцији.

Чланови Планинарско еколошког клуба Гора извели су показну вежбу планинарења и алпинизма као спортских дисциплина, али и вештина које локалној заједници могу да допринесу у ванредним ситуацијама.

Један од промотера овог веома захтевног подухвата био је и Предраг Стевовић, члан Градског већа за спорт.

Планинарско еколошки клуб Гора окупља планинаре, екологе, љубитеље природе и не организује само високогорске и захтевне акције.

Ту су и шетње на краћим стазама у околини Крагујевца, а основна мисија је да се омасови планинарење, шетња и боравак у природи.

Планинарско еколошки клуб Гора ће током лета организовати низ акција у региону, а у плану је да један викен проведу са најмађим корисницима услуга Центра за развој социјалне заштите „Кнегиња Љубица” из Крагујевца на Бешњаји.

Финансијска средства за реализацију ове активности обезбедила је локална самоуправа.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *