Релизација градског буџета за 2021. одвија се планираном динамиком

Реорганизација рада градских управа је основни разлог ребаланса буџета за 2021. годину, изјавио је за Радио телевизију Крагујевац Ненад Станишић, члан Градског већа за финансије.

Ребалансом се, наводи Станишић, не мења износ буџета и укупна сума за плате и трошкове запослених остаје на истом нивоу, али долази до расподеле расхода са садашњих пет на предложених нових десет градских управа.

Јавна расправа о измени градског буџета трајаће до 17. јуна.

Реорганизација рада градских управа биће једна од тачака дневног реда седнице градског парламента, која ће, према ранијим најавама, бити одржана до краја овог месеца.

Уколико одборници Скупштине града усвоје предлог Градског већа, од 1. јула ове године уместо садашњих пет биће формирано десет градских управа.

С обзиром на то да управе могу да раде једино ако имају опредељена средства, неопходне су измене актуелне одлуке о буџету града.

Иначе, реализација буџета града Крагујевца за 2021. годину одвија се предвиђеном динамиком.

За првих пет месеци је остварено 35% планираних прихода и преко 40% текућих.

С обзиром на то да се у другој половини године очекује значајнији прилив од продаје непокретности, процењује се да ће град реализовати предвиђени овогодишњи буџет без већих проблема.

Јавна расправа о Нацрту Одлуке о измени буџета града Крагујевца траје до 17. јуна.

Документ је истакнут на званичном сајту града Крагујевца и огласној табли Градске управе.

Јавни увид заинтересовани могу да изврше у понедељак, 14. јуна, од 9 до 12 часова, у згради Градске управе.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.