Родитељи, без страха за васкршње празнике, раде дежурни вртићи

Поводом обележавања васкршњих празника, нерадни дани су 26. и 29. Април, 1. и 2. мај. Због тога ће поједине установе радити редуковано, односно биће организована дежурства.

Предшколске установе „Нада Наумовић“ и „Ђурђевдан“, за васкршње празнике су увеле дежурства појединих вртића, у које родитељи могу да одведу своју децу.

У сусрет најрадоснијем хришћанском празнику – Васкрсу, многе породице спајају Васкрс и Први мај, па током та два празника не раде више дана.

Међутим, постоје и они Крагујевчани који морају да раде, па долази до проблема чувања деце.

За разлику од претходних година, када су вртићи ретко радили за празнике, ове године дошло је до промене.

Предшколске установе „Нада Наумовић“ и „Ђурђевдан“ увеле су дежурства у неколико вртића.

Директорке ове две предшколске установе, подсећају родитеље да је остало још мало времена за подношење Захтева за упис деце у вртиће.

Родитељи, који овог пута не могу да рачунају на баке и деке, тетке и тече, помоћ ће морати да потраже у неком од „Беби сервиса“ или играоница.

Такође, све је више приватних вртића који раде за празнике, због родитеља који немају слободне дане у време празника.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *