Рођендан на сцени

Поводом 42 године постојања, Академски фолклорни ансамбл „Светозар Марковић“ Студентског културног центра одржао је традиционални годишњи концерт у Књажевско-српском театру.

Публика је била у прилици да ужива у игри и песми чланова ансамбла, који су, на сцени Јоаким Вујић, извели игре из свих крајева Србије.

На концерту су се представили Први, Други и Ансамбл ветерана, Народни оркестар и Певачка група „Студенац“.

Академски фолклорни ансамбл „Светозар Марковић“, и ове године, је свој рођендан прославио на сцени, представљајући публици део играчког и певачког наслеђа наше традиције, које негује још од 1997. године.

Већ 42 године, ансамбл чува и представља игре и песме наше нематријалне културне баштине, додајући, сваке године, енергију нових чланова.

Гости ансамбла „Светозар Марковић“, ове године, били су чланови Центра за очување традиције и културе Термоелектране „Никола Тесла“ из Обреновца.

Академски фолклорни ансамбл „Светозар Марковић“ постоји у оквиру Студентског културног центра Крагујевац.

До сада је гостовао у свим већим градовима бивше Југославије, али и у великом броју европских земаља.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *