Рок за конституисање новог градског парламента два месеца

Листа „Александар Вучић-за нашу децу“, победила је на локалним изборима у Крагујевцу, са укупно освојених 33.256 гласова, односно 46 одборничких мандата у Скупштини града, показују коначни резултати локалних избора које је саопштила Градска изборна комисија, а након поновљеног гласања на три бирачка места у Крагујевцу.

Листи „Верољуб Верко Стевановић – Сви на ову страну“, са освојених 12.884 гласа, припада 17 мандата у локалном паралменту.

Од укупно 168 бирачких места у Крагујевцу, поновљено гласање одржано је 28. јуна на бирачким местима у Станову, Драгобраћи и Корићанима.

Право гласа на поновљеним изборима, од укупно 3.948 уписаних у бирачки списак, остварило је 1.356 пунолетних грађана, од чега је важећих листића било 1.328, саопштила је Градска изборна комисија.

На основу изборних резултата, у новом сазиву Скупштине града Крагујевца наћи ће се седам изборних листа.

Рок за конституисање новог градског паралмента је два месеца.

У локални паралмент ушле су и листе Слађан Ракић – Алтернатива – Крагујевачка иницијатива и Нова снага – Еко апрк, коалиција социјалистичке партије Србије и Јединствене Србије, листа За краљевину Србију – Крагујевац мој главни град, 300 Крагујевчана и покрет Волим село своје – Душан Зека Алексић и Крагујевачка прича и толеранција – Борис Ковачевић Шума, као изборна листа националних мањина.

Иначе, на 165 бирачких места, 21. јуна гласало је 71.652 бирача, па је проценат излазности у том тренутку био 48, 07 одсто.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.