Рок за пријаве у професионалну службу ВС до 31. марта

Конкурс за за пријем нових професионалних војника који је расписало Министарство одбране и Војска Србије траје до 31. марта.

Позив важи за три најелитније јединице, 63. падобранску, 72. за специјалне операције и Одред војне полиције специјалне намене „Кобре“.

Позив који је расписан на Сретење упућен је свим момцима и девојкама старости до 30 година.

Они који задовоље прописане опште и посебне услове, биће упућени на одговарајућа медицинска тестирања и психолошке процене, након чега следе улазне провере физичких способности.

Након завршене селективне обуке у трајању од 10 недеља, кандидатима следи посебна обука са најновијим наоружањем, а оне најспремније који стекну звање припадника елитиних састава Војске Србије тек очекује обука када и званично постану припадници три најелитније јединице.

Право на пријаву имају и кандидати који нису завршили војну обуку са оружјем, али ће они ради стицања услова за пријем у професионлну службу бити упућени на основну обуку са оружјем.

Детаљне информације о ословима конкурса могу се пронаћи на сајту Министарства одбране Републике Србије.   

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *