Рок за уплату првог квартала пореза на имовину 17. фебруар

Рок за плаћање пореза на имовину физичких лица за први квартал годишњег пореза на имовину истиче 17. фебруара.

Из Градске управе за јавне приходе и инспекцијске послове подсећају пореске обвезнике да поштују рокове, како би избегли обрачунавање камате.

Износ који грађани треба да уплате је једнак висини обавезе утврђене за последње тромесечје 2020. године.

Рок за уплату прве рате пореза на имовину физичких лица се приближава.

Према Закону о порезу на имовину, порез се плаћа четири пута годишње, односно у року од 45 дана од почетка тромесечја.

Како би били сигурни да су намирили прву рату у тачном износу, грађани на уплатници треба да упишу износ из последњег квартала 2020.

Увећана пореска решења за 2021. годину очекују се за неколико месеци.

Из Градске управе за јавне приходе и инспекцијске послове апелују на обвезнике да доспеле обавезе за 2021. измире благовремено, како би избегли обрачун камате и евентуалних трошкова принудне наплате.

Локална пореска администрација се припрема за почетак принудне наплате свих прихода који су у њеној надлежности, а почетак примене ове мере очекује се од 1. марта.

У претходној, веома тешкој години, оптерећеној пандемијом, ванредним стањем на националном и ванредном ситуацијом на локалном нивоу, надлежни истичу да је наплата пореских потраживања била у потпуности остварена.

Кажу да су захвални суграђанима на разумевању у периоду када је локална пореска администрација радила смањеним капацитетом, услед заражавања великог броја запослених корона вирусом крајем прошле године.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *