Ротациона светла за безбедност тракториста на путу

Пољопривредницима из Церовца и околних села подељена су ротациона светла за тракторе која је набавила локална самоуправа.

Циљ акције, коју заједнички реализују град Крагујевац и Министарство унутрашњих послова, је унапређење безбедности возача трактора у саобраћају.

Светлосна сигнализација на возилима је изузетно важна у саобраћају поготово за тракторе који често нису довољно видљиви другим возачима што може имати трагичне последице.

На почетку сезоне пољопривредних радова, када ће доста трактора бити на путевима, ротациона светла добили су пољопривредници из Церовца и околних села.

Током акције за безбедност возача трактора у саобраћају ротациона светла добиће 150 пољопривредника на подручју Крагујевца.

За њихову набавку локална самоуправа обезбедила је више од 300 хиљада динара.

Акцију за унапређење безбедности возача трактора у саобраћају реализују градска управа и Министарство унутрашњих послова.

Представници Одељења саобраћајне полиције у Крагујевцу упутили су пољопривреднике како се користи ротационо светло на тракторима и подсетили на правилно понашање у саобраћају како би се избегле високе казне.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *