У селу Ресник за прегледе се пријавило више од тридесет људи

Месна заједница Ресник, у сарадњи са Домом здравља Крагујевац и локалном самоуправом, организовала је превентивне здравствене прегледе за мештане овог села.

Прегледе су обављали лекари  Универзитетског клиничког центра, Завода за збрињавање одраслих Мале пчелице и Дома здравља Крагујевац.

Мештани села Ресник имали су прилику да у својој амбуланти поред прегледа лекара опште праксе, обаве ЕКГ, ултразвучни,  као и очни преглед.

У ово село у комe живи више од хиљаду становника једном месечно долази лекар који обавља редовне прегледе пацијената.

Интересовање је било велико, а за прегледе се пријавило више од тридесет људи.

Акција је посебно значајна старијим грађанима који би, иначе, морали да долазе у Крагујевац како би обавили специјалистичке прегледе. 

Циљ крагујевачког Дома здравља је да сваки становник општине Крагујевац без обзира да ли живи у ужем језгру града или у сеоском подручју добије адеквану здравствену услугу.

Здравствени прегледи су добар пример сарадње месне заједнице, као јединице локалне самоуправе, са Скупштином града Крагујевца.

Дом здравља Крагујевац ће у наредном периоду наставити са организовањем превентивних здравствених прегледа.

Наредне недеље су у плану прегледи у Бресници, када ће грађани имати прилику да провере крвни приисак, ураде скрининиг на дијабетес и срчане болести.       

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *