Ротари клуб донирао пет робота крагујевачким школама

Ротари клуб Крагујевац уручио је пет робота крагујевачким школама и организовао обуку за професоре иноформатике из 13 основних школа у граду.

После донације рачунара и дронова, на основу основу Меморандума „За лепшу школу“ који је потписан са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, Ротари клуб је обезбедио 500 робота за 100 школа у Србији.

Средства у износу од око 76.000 долара обезбедили су ротари клубови из Америке, Мађарске и Србије.

Ротари клубови годинама реализују донације за основне школе у Србији ради повећања дигиталне писмености ђака.

Захваљујући  Ротари клубу Крагујевац пет крагујевачких школа добило је по један комплет робота које ће ученици користити у настави.

Поред тога, организована је и обука за професоре информатике из 13 основних школа у граду.

Програмирање робота, које је доста заступљено у свету, све је популарније код основаца.

На тај начин они имају прилику да виде како програми функционишу у пракси и да стечено знање касније примењују и на другим уређајима.

Из Ротари клуба Крагујевац најавили су да ће акцију проширити и на крагујевачке вртиће којима ће донирати уређаје како би се деца што раније укључила у електронско описмењавање.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.