Стевовић: Град ће помоћи развој крагујевачког шаха

У оквиру редовних посета спортским клубовима члан Градског већа за спорт, Предраг Стевовић,  посетио је Шаховски клуб Каиса 2021.

Клуб је недавно основан, а данас има око 30 младих полазника.

Шаховски клуб Каиса 2021 основан је пре шест месеци и за тако кратко време остварио је доста успеха, како на екипном тако и на појединачном нивоу.

Са најмлађим члановима клуба, од којх један има само четири и по године, сваког уторка и четвртка раде три тренера на волонтерској бази, док нешто старији шахисти имају професионалног тренера.

Локална самоуправа ће посвети већу пажњу оваквим клубовима и подржати их у стварању будућих шампиона који ће сутра донети резултате за понос.

Један од начина је решавање питања простора који иначе припада граду.

Осим питања простора, у клубу од града очекује подршку у приступу школама и вртићима како би привукли и анимирали што већи број деце за шаховски свет.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.