Сачувати децу!

Другу годину за редом у Крагујевцу се реализује програм „За безбедан Крагујевац“ који организује удружење „После кише“ уз подршку Скупштине града.

Предавање намењено институцијама и појединцима који се баве заштитом деце и младих, студентима, родитељима, одржао је Игор Јурић председник фондације Тијана Јурић. Он је оценио да од трагедије која је задесила његову породицу у нашем друштву има помака, чему је највише допринело усвајање „Тијаниног закона“, боља коориднација са полицијом и стално присуство теме како заштитити децу, што у конкретном случају пре неколико дана када је пронађен отети дечак

У Србији је отворен број за пријаву несталих лица. Позивом на број 0800 220 880 алармирају се надлежне службе и креће се у потрагу за сваком несталом особом, дететом. Пројекат који постоји у свету од средине 90 тих година до нас је, захваљујући фондацији Тијана Јурић стигао сада.

Удружење „После кише“ јединствена је организација коју подржава град и уједно помаже бившим осуђеницима у ресоцијализацији. Низом пројеката већ две године настоје да добију другу шансу, помогну заједници.

Предавању су присуствовали предствници локалне самоуправе, Правног факултета, Полицијске управе, Центра за социјални рад. Поред едукативног програма, у току дана Удружење „После кише“ организовало је и турнире у малом фудбалу за децу и сениоре.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *