Ускоро спајање Фијата, Пежоа и Опела

Радници крагујевачке фабрике аутомобила „Фијат“ на посао се враћају 5. уместо раније најављеног 4. новембра, потврдио је за Телевизију Крагујевац Зоран Марковић, председник Самосталног синдиката фабрике.

Одговарајући на питање да ли синдикат има званичних сазнања о најављеном глобалном спајању Фијата, Пежоа, и како данас преносе медији Опела, Марковић је рекао да 5. новембра очекује састанак са пословодством компаније у Крагујевцу на коме ће бити информисан о начину најављеног повезивања и како ће новонастала ситуација утицати на крагујевачку фабрику и њене капацитете.

Марковић је рекао да су радници из медија сазнали за вест која је донета на глобалном ниову, и да поздрављају одлуку аутомобилских гиганта који у спајању налазе начин за економичну производњу нових модела.

Марковић је додао да ће се најављено спајање одвијати у неколико наредних недеља, и да ће то свакако утицати и на развој крагујевачке фабрике, у којој је једини проблем недовољна упосленост и у последње време све мањи број произведених серија.

Компанија Фијат је у Крагујевцу пројектовала халу са производним капацитетом од 150 хиљада, што крагујевачка фабрика никада није достигла.

Најближа тој цифри била је 2012. године са почетком производње модела 500 Л, када је произведено 117 хиљада аутомобила, закључио је Марковић у изјави за Телевизију Крагујевац.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *