Сајам туризма у Крагујевцу од 24. до 26. новембра

На Шумадија сајму у Крагујевцу, од 24. до 26. новембра биће одржан 13. Међународни сајам туризма и сеоског туризма.

Слоган овогодишњег сајма је “Изабери своје путовање“.

На овој манифестацији своје туристичке потенцијале, програме и путовања представиће виш од 50 излагача, а први пут представиће се туристичке организације Никшића и Жабљака, као и туристичке заједнице Сарајева, Добоја и национални парк Уна из Босне и Херцеговине.

На 13. Међународном сајму туризма и сеоског туризма представиће се неколико десетина излагача, углавном локалних туристичких организација из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, али и Македоније. Т

уристичке агенције представиће обједињену понуду за зиму 2021/22. године, а учествоваће и хотелијери, бањска лечилишта, сеоска домаћинства, винарије и дестилерије.

Током сва три сајамска дана биће организована стручна предавања за излагаче, промоције и пратећи забавни садржаји за посетиоце, уз наступ крагујевачких ансамбала и певачких група.

У оквиру сајма представиће се и око 30 произвођача зимнице из Крагујевца и Шумадије, али и других делова Србије.

Посетиоци ће имати прилику да купе здраве домаће производе, зимницу, слатко, сокове, пите.

Своју богату туристичку понуду представиће и Градска туристичка организација “Крагујевац“.

Сајам ће радним даном бити отворен за посетиоце од 10 до 18 часова, а у суботу од 10 до 15 часови.

Последњег дана биће додељене награде најбољим излагачима за најуспешнију промоцију, најуређенији излагачки простор и најбољи промотивни материјал.

Цена улазнице је симболична – 100 динара, а за посетиоце је обезбеђен богат наградни фонд, од поклон пакета сувенира до дводневних путовања на некој од дестинација у Србији.

Организатори сајма су Шумадија сајам и Градска туристичка организација Крагујевац, а покровитељ Министарство туризма и омладине и град Крагујевац.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *