Сајам здравља у Америчком кутку

У Крагујевцу је одржан Сајам здравља под називом HelthyLab, у организацији Научног клуба Крагујевац, Прве техничке школе и Америчког кутка.

Кроз различите радионице посетиоци су добили одговоре на питања о здравим навикама и како променом стила живота можемо предупредити различите болести, али и зашто је важно бринути о менталном здрављу једнако као и о физичком.

Поводом Светског дана здравља, 7. априла, а у циљу промовисања здравих стилова живота, здраве хране и намирница, одржан је Сајам здравља.

Посетиоци из предшколских установа и школа могли су да сазнају како се производе здраве бомбоне, различити воћни миксеви, да науче колико воде треба пити дневно и зашто је хидратација организма значајна.

У оквиру Сајма здавља, одржане су и радионице на тему важности и бриге о менталном здрављу. Како препознати сопствене емоције и како ојачати механизме за суочавање са стресом, само су нека од многобројних питања на су посетиоци могли да добију одговоре.

Све радионице у оквиру Сајма здравља биле су веома посећене.

У Америчком кутку биће организованаи занимљива радионица поводом Дана планете Земље 22. априла, а организатори планирају и нове радионице за наредни период.

Извештава новинар РТК Наташа Радивојевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *