Самостални синдикат Фијата близу коначног договора са Стелантисом и Владом Србије

Председник Самосталног синдиката крагујевачког Фијата Саша Ђорђевић потврдио је за Радио телевизију Крагујевац да су јучерашњи разговори са представницима државе били успешни и да су на корак од финалног договора о положају запослених из осетљивих група, као и запошљавању радника који су добили отпремнине.

Током јучерашњих разговора у Председништву Србије представници Самосталног синдиката предали су надлежним министрима спискове радника крагујевачког Фијата који припадају осетљивим групама.

У синдикату се надају да ће убрзо доћи до позитивног решења, као и да ће сви они који испуњавају законске услове бити заштићени.

Првој групи од 492 радника је крајем прошле недеље исплаћена отпремнина док су остали запослени у понедељак добили нову понуду Стелантиста на коју би требало да одговоре до петка, 8. јула.

У Самосталном синдикату не искључују могућност да тај рок буде продужен.

Разговарано је и о групи радника који су добили отпремнине, а који су се пријавили за рад у Словачкој.

На састанку је договорено да представници Министарства одбране обиђу компаније Застава терво у Крагујевцу, и Борбени сложени системи у Великој Плани, где би део радника требало да нађе нови посао.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *