Санирање градских улица један од приоритета локалне самоуправе

Буџет града Крагујевца за 2022. већи је за пет процената у односу на прошлу годину што ће обезбедити финансијску ликвидност локалне самоуправе и реализацију капиталних пројеката, изјавио је члан Градског већа за финансије Ненад Станишић.

У овој години очекује се завршетак санације фасада у ужем центру града, уређење Шумаричког језера, изградња атлетске стазе, као и санирање градских саобраћајница које су у доста лошем стању.

Протеклу годину обележила су два ребаланса градског буџета због реорганизације градске управе, повећања трошкова у одређеним областима и изгубљених судских спорова.

Упркос томе, град је редовно измиривао све обавезе у законским роковима, а главни циљ је био да се обезбеди део новца за инвестиције.

У томе се успело захваљујући добром пословању крагујевачке привреде и одређеним мерама локалне самоуправе.

Уз подршку државе, град је започео и реализацију неких капиталних пројеката.

Највише новца из градског буџета у прошлој години издвојено је за комуналну делатност, област здравствене и социјалне заштите и финансирање предузећа и установа чији је оснивач локална самоуправа.

Буџет града за 2022. годину, у којој би требало да буде реализовано неколико капиталних пројеката, увећан је за око пет процената и износи 9 и по милијарди динара.

Уз помоћ државе, крајем прошле године започет је пројекат реконстукције канализационе мреже у граду.

Ове године биће замењени котлови у Енергетици, која ће прећи на грејање на гас, док би дуго најављивана изградња фудбалског стадиона, према последњим информацијама, требало да почне у марту.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *