Саопштење начелнице полиције поводом хапшења пензионера

Поводом Стефановићевог привођења и страначких саопштења, огласила се и начелница Полицијске управе Крагујевац Јасмина Рајковић која је истакла да су апсолутно нетачне тврдње да је С. С., који је синоћ по налогу тужиоца доведен у просторије Полицијске управе Крагујевац, било забрањено да се јави породици или било коме.

Одмах по довођењу у станицу њему је омогућен здравствени преглед, а након што су лекари констатовали стање хипертензије, он је прво одбио да буде пребачен у Клинички центар Крагујевац, али је потом, на инсистирање полицијских службеника, ипак превезен у ову здравствену установу ради даљих прегледа.

Непосредно након што је доведен у просторије ПУ Крагујевац испред зграде је дошао и његов син који је имао прилику да види оца пре одласка у Клинички центар.

Иначе С. С. је у полицијске просторије доведен по налогу надлежног тужилаштва и није му одређено задржавање, нити мера притвора, како се наводи у појединим медијима и јавности.

Због сумње да је извршио кривично дело расна и друга дискриминација, по налогу тужиоца, против њега ће бити поднета пријава у редовном поступку, наводи начелница крагујевачке полиције.

One thought on “Саопштење начелнице полиције поводом хапшења пензионера”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *