Сарадња ФИЛУМ-а и Установе културе “Кораци“

Свечаном потписивању уговора о међусобној пословној сарадњи Филолошко уметничког факултета у Крагујевцу и Установе културе “Кораци“, присуствовао је и члан Градског већа за културу Миљан Бјелетић.

Ова сарадња унапредиће културну сцену града Крагујевца.

Свечаним потписивањем уговора о међусобној сарадњи између Филолошко уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу и Установе културе “Кораци“, само је озваничена  већ постојећа сарадња.

Круна заједничких програма убудуће ће се огледати у области спровођења наставног процеса на ФИЛУМ-у кроз учешће студената у раду на издањима Корака.

Ту је и сарадња у погледу заједничког издаваштва односно суиздаваштва.

На прошлогодишњем конкурсу Установа културе Кораци, успела је да изда 26 књига, а помоћ у књижевном стваралаштву добила је од професора са ФИЛУМ-а.

Новоозваничена сарадња унапредиће културну сцену града Крагујевца, али и допринети видљивости ФИЛУМ-а у систему образовних установа.

Када је реч о издаваштву Град је у претходне четири године подржао велики број нових наслова крагујевачких аутора, за шта је према речима Миљана Бјелетића члана ГВ за културу издвојено око 12 милиона динара.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.