Током невремена са Радарског центра Бешњаја испаљено око 100 противградних ракета

Током невремена Радарски центар Бешњаја испалио је око 100 противградних ракета.

Према најавама метеоролога и наредних дана у централној Србији и Шумадији могуће су непогоде, пљускови и грмљавина, односно и даље је нестабилно време на подручју нашег округа.

Трагови јучерашњег невремена у Шумадији видљиви су и данас на индивидуалним и јавним објектима, а забележене су и поплаве игралишта, појединих продавница у којима је дошло је до плављења.

Један од тих је и објекат Завода за хитну медицинску помоћ.

Јуче је услед обилних падавина дошло је до плављења објеката и улица у нижим деловима града, а у највећем броју случајева због изливања кишне и фекалне канализације. Поплављени су стамбени објекти у насељима Вашариште, Петровац и Угљешница.

Велику штету претрпео је и Завод за хитну медицинску помоћ у коме је велика количина воде поплавила гаражу, канал, магацински простор у коме се складишти опрема неопходна за интервенције на терену.

Током невремена, деловао је Радарски центар Бешњаја, чији су стрелци за два и по сата испалили око 100 противградних ракета.

У околини Крагујевца око шест противградних станица је остало без ракета, али се према речима Светлане Биљић, шефа Радарског центра Бешњаја попуњава новим. У току је набавка још стотину противградних ракета које треба да стигну за месец дана.

Иначе у актуелној сезони одбране од града, до сада је утрошено рекордних 4684 ракета, што до сада није забележено, наводе у Министарству пољопривреде.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *