Сарадња Града Крагујевца и Центра за несталу и злостављану децу

Само у претходној години, у Србији је пријављен нестанак 1523 малолетне особе. Од тог броја, њих 1518 је пронађено.

У циљу превенције трговине људима и сваког облика злостављања деце, Град Крагујевац и Центар за несталу и злостављану децу су потписали Споразум о сарадњи.

У организацији Фондације “Тијана Јурић“, одржана је радионица о безбедности на интернету за ученике шестог и седмог разреда.

Уз подршку модератора, радионицу је водио први човек Фондације, Игор Јурић, који се након трагичне смрти кћерке Тијане, посветио борби за већу безбедност деце у Србији.

Говорило се о безбедности на интернету, трговини људима, нестанку деце, вршњачком насиљу.

Важан сегмент радионице био је посвећен проблему злоупотребе друштвених мрежа.

Споразум о сарадњи потписали су чланица Градског већа за здравствену и социјалну заштиту Гордана Дамњановић и Игор Јурић директор Центра за несталу и злостављану децу, а ради ефикаснијег деловања у области унапређења услова за већу безбедност деце.

Фондација „Тијана Јурић“ залаже се за увођење система за узбуњивање у случајевима нестанка деце.

Паралелно ради на још неколико пројеката који би у наредном периоду значајно могли да помогну у процесу потраге за несталим особама.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *