Поповић: Крагујевац има велики потенцијал за развој туризма

Туристичка понуда Крагујевца могла би значајно да се побољша, јер град има велики потенцијал за даљи развој туризма.

Због тога ће Министарство туризма и омладине у наредном периоду дати мало више на значају градовима из унутрашњости, ијзавила је за РТК државна секретарка, Милена Поповић.

Она је разговорала са председником Скупштине града Крагујевца, Мирославом Петрашиновићем, и директором Туристичке организације, Бојаном Павловићем, о даљим плановима и пројектима у области туризма који би могли бити поржани од стране ресорног министарства.

Државна секретарка у Министарству туризма и омладине, Милена Поповић, посетила је Крагујевац како би се упознала са туристичким потенцијалима града и разговарала са надлежнима о идејама које би унапредиле ову област.

Срце Шумадије има богату турстичку понуду која би уз подршку ресорног министарства могла да буде још боља, казала је она.

Досадашња сарадња града Крагујевца са Министарством туризма и омладине је била јако добра, посебно када је реч о туристичком развоју језера Бубањ.
У реализацију тог пројекта ресорно министарство је уложило значајна средства, а постоји и низ других пројеката за које је министарство заинтерсовано, истакао је председник Скупштине града, Мирослав Петрашиновић.

Састанку са државном секретарком присуствовао је и директор Туристичке организације Крагујевца, Бојан Павловић.

Он је нагласио да је туристочка понуда града из године у годину све боља, а да ће сарадња са ресорним министарством додатно утунапредити ову област.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *