Сарадња Удружења одгајивача оваца Србије и Републике Српске

Удружење одгајивача оваца Србије и Национално удружење одгајивача оваца и коза Републике Српске данас су у Крагујевцу потписали уговор о међусобној сарадњи.

Један од разлога је и међусобна размена квалитетних приплодних грла.

Овчарство у Србији је последњих година доживело једну врсту експанзије, па зато и постоји потреба за озбиљним удруживањем овчара не само из земље већ и шире.

Удружење одгајивача оваца Србије и Национално удружење одгајивача оваца и коза Републике Српске потписали су уговор о међусобној сарадњи, како би побољшали производњу квалитетних приплодних и товних грла јагњади.

Ова удружења заступају интересе свих узгајивача оваца и коза али се баве и едукацијом у циљу подизања нивоа знања за постизање бољих производних резултата на фармама.

Иначе, на више овчарских фарми узгајају се и чистокрвна грла племенитих раса које тржишту могу да понуде квалитетну приплодну јагњад у више раса.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *