Шарчевић: Првој крагујевачкој гимназији статус установе од националног значаја

Приликом недавне посете Крагујевцу, министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић изјавио је да ће сугерисати да Прва крагујевачка гимназија постане образовна установа од националног значаја.

Најстарија школа у обновљеној Србији је 2008. године добила је статус Школе од посебног интереса за Републику Србију, а звање које предлаже минстар Шарћевић, била би и званична потврда квалитета учења и рада у Првој гимназији.

Зграда Прве крагујевачке гимназије представља непокретно културно добро као споменик културе од великог значаја.

Славна прошлост обавезује, а ученици и запослени све време резултатима иду и корак испред задатог програма.

И пре реформе гимназијског образовања у Србији које је у току од 2018. године, колектив ове школе уводио је нова одељења, нове смерове које сада следе остале школе.

Уколико би следећи министар просвете, науке и технолошког развоја прихватио сугестију Младена Шарчевића, за Крагујевац би то било још једно признање.

Школа са традицијом дугом 186 година у којој су као учили и преносили знање Ђура Јакшић, Јован и Војислав Илић, Јован Стерија Поповић, Радоје Домановић, Никола Пашић,Радомир Путник, Живојин Мишић, Степа Степановић, Светозар Марковић, Драгослав Срејовић, Мија Алексић, Љуба Тадић, Горица Поповић представља једну од најважнијих и најпрстижнијих српских образовних установа.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *