Саша Миленић, професор филозофије, књижевник, политичар, гост емисије Суграђани

Некадашњи ученик Прве крагујевачке гимназије, данас професор филозофије у овој школи, књижевник који је објавио четири књиге поезије и есеја, активан у политичком и јавном животу града Крагујевца, Саша Миленић у емисији Суграђани вечерас од 20 часова говори о бројним темама.

Миленић припада плејади изузетних професора крагујевачке гимназије,а као врстан интелектуалац дао је велики допринос и у креирању културе нашег града.

Приватно је врло скроман и посвећен породици.

У време средњошколског образовања Саша Миленић био је ђак генерације. Та чињеница му је омогућила да без проблема упише било који факултет.

Определио се и завршио је Филозофски факлутет на београдском Универзитету.

Велика љубав према позоришној уметности била је прва жеља, односно студије Драмских уметности, одсек режија, али му се жеља није остварила због високог критеријума на овом факултету.

Наиме од оних који су планирали да студирају режију те године, захтевано је да пријемни испит припреме на немачком језику.

Родитељи су желели да постане адвокат али се он ипак одлучио за студије филозофије.

Љубав према позоришту остварио је кроз улоге које је као аматер глумио у позоришним представама крагујевачке гимназије и СКЦ -у.

Писану реч негује од основне школе. Објавио је четири књиге поезије и есеја.

У школи у којој предаје филозофију настоји да поново оживи школски часопис са редакцијом коју би чинили надарени ученици.

Миленић је у два наврата био народни посланик. У ранијем сазиву био је председник Скупштине града Крагујевца.

Веома је активан у политичком животу града а приватно како каже живи породично, врло скромно.

Оне који га познају као некадашњег градског функционера, или професора филозофије изненадио би избор његове омињене песме .

У емисији Суграђани на програму Телевизије Крагујевац из недеље у недељу пуних десет година представљамо интересантне и знамените Крагујевчане.

Саша Миленић говори о улози професора, аматерској глуми, политици, породици али и обичним стварима које чине свакодневни живот.

Највећи успех је родитељство, наводи Миленић који има троје деце на студијама у Београду.

Саша Миленић се потврдио кроз бројна животна остварења у култури, политици, позоришту, књижевности.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *