Савет Универзитета једногласно против смене ректора

Савет Универзитета у Крагујевцу, на данашњој седници још једном је поново једногласно одлучио да не разреши проф. др Небојшу Арсенијевића са функције ректора Универзитета у Крагујевцу, јер нису испуњени законом прописани услови, и не поништи јавну исправу – диплому о стеченом научном називу доктора медицинских наука Александру Арсенијевићу и стечена наставно-научна звања, јер је стечена у складу са Законом, Статутом Универзитета и актима и одлукама надлежних органа Факултета медицинских наука.

Савет је, такође једногласно, још једном позвао надлежно Министарство просвете, науке и технолошког развоја на поштовање аутономије Универзитета уређене Уставом Републике Србије и Законом о високом образовању, и право чланова академске заједнице и чланова органа Универзитета да, у складу са овлашћењима уређеним Законом, одлучују о питањима из своје надлежности.

2 thoughts on “Савет Универзитета једногласно против смене ректора”

  1. Na potezu je mi istar. Za Arsenijevica je putanja definisana, smena pa zatvor. Red je da se privede pravdi, a red bi bio i Savet koji prosudjuje sta je, a sta nije po zakonu, Upoznace clanovi Saveta zakon u sudnici i to na sopstvenom primeru.

    1. Baš tako! Nije u pitanju smena već odgovornost pred zakonom! Rektor, savet i senat najgrublje krše zakon zarad sopstvenih interesa (finansijskih)!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *