Седница Савета Универзитета без кворума

Седница Савета Универзитета у Крагујевцу на којој је требало да се расправља о решењу министра просвете, науке и технолошког развоја Младена Шарчевића о смењивању изабраног ректора крагујевачког Универзитета Небојше Арсенијевића није одржана због недостатка кворума.

Ова ситуација је настала, јер је прошле недеље 8 од 19 чланова Савета поднело оставке.

У међувремну наставно научна већа факултета са којих су чланови Савета поднели оставке нису именовали односно делегирали нове чланове Савета.

Председавајући овог тела, професор доктор Синиша Ранђић позваће факултете да замене чланове, како би на новој седници Савета, највероватније следеће недеље пуноважан састав именовао в.д. ректора и обезбедио несметани рад Универзитета.

За пуноважно одлучивање Савета Универзитета неопходно је присуство десет чланова, међутим, на заказану седницу Савета Универзитета, од 19 чланова, пристигло је осморо, што је било довољно да се само констатује недостатак кворума.

Осам професора чланова Савета, који су прошле недеље поднели оставке наставно научна већа матичних факултета нису заменили, односно делегирали нове чланове Савета.

Иста процедура важи и за члана Савета који представља студентски Парламент, а који је такође поднео оставку.

Због тога није ни било седнице Савета на којој је требало да се расправља о допису минстра просвете науке и технолошког развоја Младена Шарчевића о смени изабраног ректора крагујевачког Универзитета Небојше Арсенијевића.

Ситуација на крагујевачком Универзитету у фокусу је јавности дуже време а новонастала ситуација долази у тренутку када следи нови уписни рок.

Како наводи председник Савета Универзитета у Крагујевцу образовне и истраживачке процесе не угрожава.

Настава и испити се одвијају нормално, а тако би требало да буде и у време организовања уписа на факултете.

Универзитет формално предствља у овом периоду професор Јерослав Живанић.

Уколико се у наредних седам дана са факултета са којих су чланови Савета поднели оставке обезбеде нови то би значило и заказивање нове седнице Савета.

Синиша Ранђић позвао је факултете да испоштују формалну процедуру како би ово управљачко тело Универзитета наставило са радом.

Он очекује нову седницу Савета у пуном новом сазиву пре 28. јуна када је заказана промоција нових доктора наука крагујевачког Универзитета.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

One thought on “Седница Савета Универзитета без кворума”

  1. Raspad klana Nebojse Arsenijevica. Plan je bio da se smenjeni Nebojsa Arsenijevic izabere za vrsioca duznosti i da se uz pomoc lokalnih medija napravi cirkus. Plan je propao i krece demontaza interesno – porodicno – kumovske organizacije koja je vladala i privatizovala Univerzitet u Kragujevcu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *