“Селу у походе” у Доњим Грбицама

У оквиру акције “Селу у походе 2018”, активисти и волонтери Градске организације Црвеног крста посетили су житеље Доњих Грбица.

За старије мештане организовани су здравствено-превентивни прегледи, а ученици издвојеног одељења школе “Свети Сава” извели су културно-уметнички програм.

Традиционална манифестација под називом “Селу у походе” организује се више од три деценије.

Домаћини волонтера и активиста градске организације Црвеног крста овог пута били су мештани Доњих Грбица.

По традицији, за старију популацију организовани су превентивни здравствени прегледи, а житељи су могли на лицу места да преконтролишу крвни притисак и измере ниво шећера у крви.

Будући прваци и ученици издвојеног одељења школе “Свети Сава” припремили су посебан културно-уметнички програм. Мештани Доњих Грбица кажу да им ова акција много значи.

Акцији “Селу у походе” присуствовао је и велики број гостију.

Наставни кадар издвојеног одељења школе Свети Сава у Доњим Грбицама, каже да константно ради на образовању својих ученика, али и едукацији родитеља.

Имајући у виду вишеструки значај акције “Селу у походе”, овог пута поред здравствених радника, позиву су се одазвали и запослени у установама социјалне заштите, представници Института за јавно здравље, СУП-а Крагујевац и Пољопривредне саветодавне и стручне службе.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *