“Селу у походе“ у Горњој Сабанти

Градска организација Црвеног крста организује традиционалну акцију „Селу у походе“.

Због епидемиолошке ситуације, ово је прва акција у овој години.

У селу Горња Сабанта организовани су бесплатни здравствени прегледи за грађане, док су за најмлађе уследиле стоматолошке контроле.

Мештани села Горња Сабанта имали су прилику да бесплатно обаве основне здравствене прегледе, али и да добију важне савете о социјалним и васпитним активностима од представника Центра за социјални рад и Саобраћајне полиције.

Сви заинтересовани могли су, без здравствене картице, да измере крвни притисак и ниво шећера у крви, али и да добију корисне савете од лекара специјалиста.

Саобраћајна полиција и ватрогасци организовали су предавања, а потом су уследили савети о вирусу Ковид 19 и значају ношења личне заштитне опреме.

За најмлађе је у школи била организована посета стоматолога.

Крагујевачки Црвени крст је предузео све превентивне мере које су у функцији спречавања корона вируса и његовог ширења.

Ово је била прилика да посете неколико угрожених породица и однесу пакете намирница прикупљених у недавно реализованој акцији „Корпа доброте“.

Организовање оваквих акција од вишеструке је користи за све житеље села, јер према подацима Републичког завода за статистику, у сеоским и приградским насељима у нашој земљи живи око 42 одсто становништва.

Кампања „Селу у походе“ наставља се 29. септембра у Влакчи, 2. октобра у Цветојевцу и 7. октобра у Шљивовцу.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *