Семинар о стратегији одрживе урбане мобилности

Амбасада Француске и град Крагујевац, у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина Србије, организовали су семинар „Локални развој и енергетска транзиција у саобраћају: дефинисање стратегије одрживе урбане мобилности на локалном нивоу“.

Семинару су присуствовали представници Француских градова Сирен и Мец, као и представници Београда, Крушевца, Панчева, Шабца и домаћина Крагујевца.

Скоро две године након потписивања Париског споразума о климатским променама, представници локалних заједница у Француској и Србији, разговарали су у Крагујевцу, о конкретним решењима како би се ограничило загревање климе које посебно погађа Србију.

Закон о енергетској транзицији и Париски споразум охрабрују локалне самоуправе да начине планове за енергетску ефикасност на локалном нивоу, како би се помогла енергетска транзиција.

Представници локалних управа из Француске, града Сирена и заједнице општина Мец, већ су развиле стратегије за одрживу урбану мобилност.

Израда стратегије одрживе урбане мобилности прави равнотежу између индивидуалних и колективних средстава превоза, обезбеђује више простора за пешаке, са циљем да се смањи емисија штетних гасова, што значи повећање зелених површина у граду.

Извештава новинарка РТК Горица Стаменовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *