Сениор картице до сада преузело око 700 пензионера

У Републичком фонду за пензијско и инвалидско осигурање, пензионери могу да преузму сениор картице.

Пензионери Крагујевца, Аранђеловца, Баточине, Кнића, Лапова, Раче и Тополе своје идентификационе картице могу да подигну сваког радног дана, од 8 до 15 часова у Великој сали на 4. спрату ПИО фонда.

Свим корисницима неопходна је лична карта или пасош као и последњи чек од пензије приликом преузимања сениор картица. Из буџета Републике Србије, за ову намену издвојено је 100 милиона динара.

Са територије Шумадијског округа 69 хиљада пензионера од којих 43 хиљаде из Крагујевца, могу да преузму идентификационе сениор картице у Републичком фонду за пензијско и инвалидско осигурање.

Без обзира на категорију и износ пензије, добили су картице којима ће моћи да остваре многобројне попусте при куповини и уштеде у кућном буџету.

Картице за пензионере део су Националне стратегије за бригу о старима, односно што бољи и квалитетнији живот времешних грађана.

Свим корисницима сениор картица неопходан је идентификациони документ, лична карта или пасош, да би преузели картицу.

За породичне пензионере, старатеље и хранитеље потребан је последњи чек од пензије, односно извештај корисника из банке.

Пензионери са подручја Шумадијског округа могу да преузму сениор картице у својим испоставама фонда.

Након израде и расподеле пензионерских картица затеченим корисницима пензија, приступиће се изради сениорских картица за нове кориснике, који су укључени у исплату после 26.фебруара 2018.године као и за будуће пензионере.

У предходна два дана своје картице преузело је око 700 пензионера.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *