Шест екипа Медицине рада на располагању Крагујевчанима

После краће паузе, ковид јединица у Заводу за здравствену заштиту радника Застава, од данас је поново стављена у функцију.

Шест екипа у овој другој амбуланти за фебрилна стања и респираторне инфекције ради сваког дана од 7 до 20 часова.

Одлуку о поновном ангажовању ковид јединице у Медицини рада донео је Градски штаб за ванредне ситуације, јер је број пацијената на дневном нивоу, у ковид амбуланти у АТД-у био премашио цифру од 900 прегледа.

Поучени добрим искуством у предходном периоду у раду са пацијентима који имају симптоме корона вируса, запослени у Заводу за здравствену заштиту радника Застава формирали су екипе које раде у две смене.

Под заштитном опремом, медицинари ове здравствене установе примају пацијенте од 7 сати ујутру до 20 часова.

Грађани улазе у издвојену ковид јединицу, а прегледи се обављају у посебном делу зграде где је простор преуређен само за ковид пацијенте.

У Медицини рада наводе да пацијенти који долазе на преглед, углавном имају лакшу клиничку слику.

Од јутрос није било гужве, а у преподневној смени евидентирано је око 40 прегледа.

Пацијенти који долазе код изабраних, или лекара специјалиста улазе на посебан улаз у зграду и нису у контакту са људима који имају симптоме корона вируса.

Рад са нековид пацијентима обавља се према устаљеном плану и програму рада ове здравствене установе.    

Извештава новинар РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *