ШИФФ постаје део Асоцијације филмских фестивала Србије

Шумадијски интернационални филмски фестивал постаће део Асоцијације филмских фестивала Србије, јер је препознат као један од седам фестивала који својим квалитетом и иновативношћу могу да допринесу развоју филмске уметности на националном нивоу.

Идеју о оснивању ове асоцијације подржава Филмски центар Србије, а чланство Шумадијског фестивала у њој допринеће промоцији културне сцене града Крагујевца.

Шумадијски интернационални филмски фестивал добио је своје место у мрежи највећих манифестација те врсте у Србији.

ШИФФ ће, као најмлађи међу фестивалима са традицијом дугом и по неколико деценија, имати прилику да се афирмише ван граница наше земље и учврсти своју позицију на мапи регионалних филмских фестивала. Идеју о оснивању ове асоцијације подржава Филмски центар Србије.

Чланство ШИФФ-а у Асоцијацији филмских фестивала Србије допринеће промоцији културне сцене града Крагујевца.

Шумадијски интернационални филмски фестивал одржава се у Крагујевцу током децембра, као последњи филмски фестивал у години.

Један је од малобројних у Европи, који је замишљен као платформа за најзапаженија дебитантска остварења младих аутора, у години на измаку.

На фестивал се могу пријавити дугометражни редитељски првенци, као и филмови кратког метра.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.