Синдикална организација Застава оружје најавила штрајк упозорења

Како и поред истека свих законских рокова, Надзорни одбор фабрике Застава оружје још увек није именовао новог генералног директора и тиме, како тврди Синдикална организација Застава оружје, угрозио даље пословање предузећа и судбину запослених, синдика је најавио једносатни штрајк упозорења за четвртак, 29. децембар.

У синдикату подсећају да је досадашњем директору Младену Петковићу мандат истекао 21. децембра и да је од тада рад фабрике практично блокиран.

У Синдикалној организацији Застава оружје сматрају да је Надзорни одбор фабрике узурпирао своја овлашћења и да већ дуже време ради супротно Закону о привредним друштвима и Статуту.

Како тврде, Надзорни одбор је био у обавези да именује генералног директора и да је последњи законски рок истекао 21. децембра.

Лошим одлукама актуелног Надзорног одбора од 2017. године до данас направљен је губитак у пословању од седам милијарди динара, тврде у синдикату.

Због таквог односа државе, која је подсећају у овој синдикалној организацији, делегирала Надзорни одбор фабрике, радници су, тврде, приморани на синдикалну борбу јер не желе да доживе судбину колега из Фијата и Застава камиона.

Ако 5. јануара радницима фабрике Застава оружје не буде исплаћена аконтација, Синдикална организација ће запослене и чланове њихових породица повести на протест испред зграде Градске управе.

Уколико се и тада ништа не промени, оружари ће своју борбу наставити 9. јануара испред Владе Србије са захтевом за хитну смену Надзорног одбора и постављање генералног директора.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Синдикална организација Застава оружје најавила штрајк упозорења”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *